Jak žije divoký krocan?

Divoký krocan je druh pozemního ptáka známý svou potravou. Obvykle se vyskytuje v regionu Severní Ameriky.

Do jaké třídy zvířat patří divoký krocan?

Divoký krocan patří do třídy Aves.

Kolik divokých krocanů je na světě?

Na světě žije přes 7 000 000 divokých krocanů. Toto číslo stále roste.

Kde žije divoký krocan?

Divoký krocan (Meleagris gallopavo) se běžně vyskytuje v lesích s ořechy, jako je dub, buk a bílý ořech. Tito ptáci se nacházejí na loukách, bažinách, otevřených pastvinách a polích.

Jaké je stanoviště divokého krocana?

Jsou to krmní ptáci, takže stanoviště divoké krůty je obvykle na úrovni země a hledá hmyz, malá zvířata, bobule a ořechy k jídlu. Dávají přednost tomu, aby byli obklopeni listnatými stromy, jako je dub, buk, bílý ořech, a bývají na místech, jako jsou otevřená pole, pastviny a lesy.

S kým žijí divocí krocani?

O divokých krůtách je známo, že žijí ve skupinách a rádi spolu mluví hlasitými zvuky mezi stromy a lesy. Divocí krocani komunikují stejně jako lidé a mají slovní zásobu, která obsahuje více než 28 typů hovorů. Samci jsou známí svým „žraním“, které je slyšet na míle daleko.

Jak dlouho žije divoký krocan?

Průměrná délka života divokého krocana je tři až čtyři roky.

Jak se rozmnožují?

Divoké krůty začínají proces páření s nástupem jara, obvykle mezi březnem a dubnem. Zajímavé je, že jejich cyklus páření může být ovlivněn výkyvy počasí, jako jsou chladnější nebo teplejší dny.

Samci vydávají svůj charakteristický pískavý zvuk a přecházejí kolem, aby přilákali samici. Samice si pak vybere samce, se kterým se páří. Samci mají tendenci požírat a toulat se ve skupinách a mají tendenci se pářit s co největším počtem samic.

Jakmile je proces páření dokončen, začnou slepice hledat potenciální hnízdiště, kde by mohla naklást vejce. Během dvou týdnů je do hnízda sneseno přibližně 10-12 vajec a během tohoto procesu slepice zřídka opustí hnízdo a vejce.

Vejce se po tomto procesu inkubují v hnízdě po dobu 24–48 dní, poté se začnou líhnout.

READ
Výběr odrůd malin pro výsadbu

Jaký je jejich stav ochrany?

Divoké krůty se běžně vyskytují v severoamerické přírodě a jejich populace rychle roste. Současné statistiky ukazují, že na světě žije přes 7 000 000 divokých krocanů. Divokého krocana proto nepovažují za vzácné plemeno. Z tohoto důvodu je stav ochrany tohoto druhu na Červeném seznamu IUCN nejméně znepokojen.

Existuje několik druhů divokých krocanů. Dalšími poddruhy divokého krocana jsou divoký krocan Osceola, krocan východní, divoký krocan Merriam, divoký krocan Rio Grande, divoký krocan jihomexický a divoký krocan Gould.

Zajímavá fakta o divokém krocanovi

Jak vypadají divocí krocani?

Divoké krůty mají dlouhé našedlé zelené nohy, hnědá těla a ocasní pera. Těla těchto ptáků jsou obvykle pokryta černým nebo tmavě lesklým peřím. Mají lysé červené hlavy a dlouhé červené krky pokryté vousy. Náušnice jsou formou karunek, které visí z těla a krku krůty. Caruncles jsou druh masitého vnějšího růstu, který se běžně vyskytuje u ptáků, jako jsou krůty.

Dospělí samci bývají mnohem větší než dospělé samice. Samci mají dlouhá ocasní pera a lesklá bronzová křídla. Stejně jako mnoho jiných druhů zvířecího světa mají samci mnohem jasnější barvu než samice. Dospělá samice má matně hnědé nebo šedé peří. Dospělí samci mívají také dlouhé peří podobné vousům.

Jak jsou roztomilí?

Divoké krůty mají velmi jedinečný vzhled: samec má pestrobarevné peří a křídla a také dlouhé vousy. Ptačí samice je tupější. Takže v jejich přirozeném prostředí ve volné přírodě vám krocani možná nepřijdou roztomilí, ale mají zvláštní vzhled.

Jak spolu komunikují?

Divocí krocani jsou velmi hluční ptáci, kteří komunikují podobně jako lidé ve volné přírodě. Mají slovní zásobu, která má více než 28 různých volání. Bylo známo, že spolu mluví pomocí těchto hlasitých zvuků.

Krůtí samci vydávají zvuk zvaný „hltat“, který je slyšet na míle daleko. Zde je několik příkladů jejich slovní zásoby: “jíst”, “bít”, “pískat”, “kňučet” a “klakat”. Samci krůt jsou mnohem hlučnější než samice. Samice ve volné přírodě vydávají skřípavé zvuky, aby upozornily samce na jejich polohu.

READ
Kde je nejlepší místo pro výsadbu borovice černé?

Jak velký je divoký krocan?

Divoké krůty jsou vysoké jako 6 stop (1,8 m) člověk. Tito ptáci mohou vážit až téměř 24 liber (10,8 kg) a měřit až 45 palců (114,3 cm). Mají také velké rozpětí křídel, které může dosáhnout až 57 palců (144,7 cm).

Jak rychle může běžet divoký krocan?

Na rozdíl od krůt domácích bývají divoké krůty navzdory svému podsaditému tělu velmi rychlé. Tito ptáci mají tendenci běžet až 0,2 míle (0,4 km) najednou.

Kolik váží divoký krocan?

Divoké krůty mohou vážit až 24 liber (10,8 kg).

Jak se jmenují samčí a samičí druhy?

Dospělí samci tohoto druhu se nazývají toms nebo gobbles. Mladí samci se nazývají Jakes. Samice se jednoduše nazývají slepice.

Jak byste pojmenovali mládě divokého krocana?

Krůtí mládě se nazývá krůtí drůbež.

Co jedí?

Divoké krůty jsou ve volné přírodě všežravé a obvykle jedí jak zvířata, tak zeleninu. Mají tendenci shánět potravu na zemi pro malé hady, pavouky, ještěrky, bobule, ořechy a rostliny. Ve volné přírodě však žije mnoho zvířat, která jsou predátory divokých krůt. vačice, skunky, jestřábi, lišky, orli, sovy a mývalové mají tendenci lovit vejce a krůty. Mezi predátory dospělých divokých krůt patří medvědi, rysi, vlci a divoké kočky.

Jsou agresivní?

Pták je agresivní pouze v ohrožení a jedná v sebeobraně. Pokud se tito ptáci cítí zahnáni do kouta, používají nohy ke kopání nebo zobáky k kousání predátora.

Budou z nich dobrá zvířátka?

Divoké krůty, jak název napovídá, nejsou domestikované a jsou to divocí ptáci, takže z nich nebudou dobří mazlíčci. Pokud máte zájem o chov krůt, domácí krůta je životaschopnou možností.

Doporučení Kidadl: Všechna domácí zvířata by měla být nakupována pouze od důvěryhodných dodavatelů. Doporučuje se, aby jako. potenciálnímu majiteli domácího mazlíčka, uděláte si vlastní průzkum, než se rozhodnete pro svého oblíbeného mazlíčka. Být majitelem domácího mazlíčka je. velmi užitečné, ale také vyžaduje odhodlání, čas a peníze. Ujistěte se, že zvíře, které si vyberete, splňuje požadavky. zákony vašeho státu a/nebo země. Nikdy byste neměli brát zvířata z volné přírody nebo narušovat jejich stanoviště. Ujistěte se prosím, že mazlíček, o jehož koupi uvažujete, není ohroženým druhem, není na seznamu CITES a nebyl odebrán z volné přírody pro obchod se zvířaty.

READ
Bromélie: domácí péče, transplantace a reprodukce

Věděl jsi.

Divoké krůty jsou velmi zajímaví ptáci. Jejich tělo je pokryto 5000 až 6000 peříčky. Domorodí Američané také používají krůtí peří ke stabilizaci svých šípů.

Benjamin Franklin otevřeně prosazoval, aby divoké krůty byly uznány jako národní pták Spojených států spíše než orel bělohlavý. Orel bělohlavý je národním ptákem Ameriky.

Jedí lidé divokého krocana?

Lidé jedí domestikovanou verzi divokého krocana, nazývaného domácí krůta, spíše než divoké ptáky. Turecko je považováno za hlavní jídlo amerického svátku díkůvzdání. Krůtí maso je podobné kuřecímu masu jak vařením, tak chutí. Divoké krůty nemají dobrou chuť, protože jejich maso je tmavší a hutnější než jejich domácí protějšky.

Jak chytré jsou divoké krůty?

Divocí krocani jsou divocí ptáci, kteří jsou považováni za vnímající bytosti. Divoké krůty mají ostrý zrak a výborný sluch. Mohou také běžet velmi rychle rychlostí až 20 mil za hodinu (32,1 km/h). Krůty mají také rozsáhlou slovní zásobu pro komunikaci jako lidé.

Zde v Kidadl jsme pečlivě připravili spoustu zajímavých faktů o zvířecí rodině, aby je mohl objevit každý! Chcete-li získat relevantnější obsah, podívejte se na tato fakta a Marbled Fawn Facts pro děti.

Můžete se dokonce zaměstnat doma vybarvováním v jedné z našich krůtích omalovánek.

Krůta obecná, neboli krocan divoký (lat. Meleagris gallopavo) je předkem všech plemen krůt domácích. Tento velký pták patří do čeledi Phasianidae z řádu Galliformes.

V dávné minulosti krůty obývaly rozsáhlá území Severní Ameriky. Na 1 ha žilo až 80 takových ptáků a jejich počet přesáhl 12 milionů jedinců. Předpokládá se, že je poprvé zkrotily aztécké kmeny před více než tisíci lety.

Společné krůtí fotografie

V Evropě se jednotlivé kopie objevily v roce 1497. Již v roce 1530 přivezli Španělé domů velké množství ptáků nezbytných pro chov.

Distribuce

V současnosti žije divoký krocan v Severní Americe především v údolích řek Mississippi a Ohio. Pro osídlení si vybírá místa, kde ve velkém rostou ořechy a bobule. Obvykle se jedná o zalesněnou oblast s hustými houštinami.

Lidská činnost a jejich neomezené vyhlazování výrazně zúžilo biotop. Na Den díkůvzdání je pečený krocan tradičně na každém americkém svátečním stole.

READ
Jak vyčistit sporák v zemi je kouření

V mnoha státech byly zničeny a pouze v některých státech bylo možné zachránit populaci těchto ptáků v přírodních podmínkách.

Chov krůt obecných

Farmy dlouhodobě chovají krůty. Mezi nejoblíbenější plemena patří mamut, beltsville a široký hrudník.

Samci plemene se širokým hrudníkem mohou přibrat až 16 kg a samice asi 6 kg. Krůtí maso je dietní a lehce stravitelné.

Má vysoký obsah bílkovin. Krůty si dobře zvykají na lidi a vyznačují se oddaností svému pánovi.

Reprodukce

Krůty jsou polygamní a v období páření jeden samec slouží několika samicím. Když si vybral své domovské místo, snaží se upoutat pozornost samic a odhánět konkurenty. Na hrudi má výrůstek, který ukládá tukové zásoby. Tuto rezervu tráví při páření, kdy je zaměstnán milostnými vášněmi.

Na konci páření gentleman výrazně ztratí svou váhu. Současný samec načechrá ocas, hodí hlavu dozadu a jeho světlý výrůstek se zvětší. Přitahuje křídla po zemi, běží malými krůčky a vyzývavě zpívá svou bublající píseň.

Na konci páření ztrácí o svou partnerku veškerý zájem, a tak se krasavec vydává hledat další dámu svého srdce. Péče o potomky padá na bedra nastávajících maminek.

Samice vyhledává odlehlé místo a staví si tam hnízdo, což je malá díra vykopaná v zemi. Je schopna snést až 15 vajec. Stává se, že několik krůt naklade vejce do jednoho hnízda a poté se střídají v sezení na zdivu. V takových případech je v hnízdě asi 40 vajec.

Po 28-30 dnech se rodí krůty, které mají maskovací barvu. Od prvních minut života opouštějí hnízdo a následují svou matku. Aby se zahřála, kuřata se schovávají do jeho nadýchaného peří.

Mladý divoký krocan

Děti se od svých matek učí, jak si najít vlastní jídlo. Nejprve se do jejich stravy dostává pouze hmyz a larvy. Kuřátko zkonzumuje až 4 kusů hmyzu denně. Postupně začínají mláďata jíst rostlinnou stravu.

Za prvé, u krůt rostou muší křídla a mládě, při sebemenším nebezpečí, může od nich odletět. Krůta pohlavně dospívá ve věku 9 měsíců.

Chování

Mimo hnízdní období se hejna krůt potulují po lesích a mezi keři a hledají potravu. Samci se shromažďují v hejnech asi 20 ptáků. Jedno hejno samic spolu s kuřaty může dosáhnout více než 100 jedinců.

READ
5 problémů se sazenicemi rajčat, které můžete vyřešit, pokud budete jednat rychle

Základem stravy jsou bylinky, kořeny, hlízy rostlin, ořechy, ale i semena a bobule. Krůty ochotně jedí šneky a další drobné bezobratlé. Pro zlepšení trávení neustále polykají malé oblázky.

Krocan obecný má mnoho přirozených nepřátel, a tak nejraději tráví noc na stromě. Zástupci tohoto druhu dokážou létat, ale s takovou hmotností se jen velmi obtížně odlepují od země, a tak vzlétají jen výjimečně.

popis

Délka těla samce dosahuje 130 cm, samice 85 cm, průměrná hmotnost samce je asi 10 kg a samice asi 5 kg.

Hlava a horní část krku bez peří. Modrá a červená kůže pokrytá fialovými bradavicemi. Z čela visí dlouhý masitý výrůstek. Pod hrdlem volně visí kožený řasený náhrdelník.

Na hrudi jsou střapce z měkkého dlouhého peří. Tělo je masivní.

Vzhled divokého krocana

Vršek opeření je bronzově měděný, každé pírko je lemováno černým sametovým okrajem. Část opeření ocasu a hřbetu je tmavě hnědá s černozeleným nádechem.

Spodní část je natřena hnědohnědými tóny. Ocas je hnědý s černými vlnitými pruhy. Velké a silné nohy umožňují dlouhé cesty. Mohou být obarveny červeně nebo fialově. Samci jsou pestřeji zbarveni než samice.

Průměrná délka života obyčejného krocana ve volné přírodě je asi 13 let.

Na konci 1940. let nepřesáhla populace divokých krůt 130 tisíc ptáků. Na počátku 1960. let byla přijata vážná opatření na jejich ochranu. Po 30 letech jejich počet přesáhl 5 milionů jedinců.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: